Teixeira heeft eerste trainersdiploma al binnen: 'Dat is de reden'

Teixeira heeft eerste trainersdiploma al binnen: 'Dat is de reden'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 18:41do 22-10-2020 om 18:41

João Teixeira vindt het een eer dat hij heeft mogen spelen onder Jürgen Klopp, is lovend over Feyenoord-trainer Dick Advocaat en heeft zelf zijn eerste trainersdiploma al binnen. 

De huidige generatie Portugese trainers staat er goed op in Europa, weet Teixeira. "Wat me opviel bij de coaches die ik heb gehad, was hun oog voor detail en vasthoudendheid. Ze geloofden allemaal in hun manier van werken en weken er niet van af", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dick Advocaat is ook zo'n trainer: rechtdoorzee. Eerlijk mens en oprecht, los nog van de manier waarop hij ons voorbereidt en laat trainen. Als je dat hebt als trainer, heb je geen problemen met spelers."

"Ik heb niet veel gespeeld onder Klopp, maar toch gaf hij je het gevoel dat je erbij hoorde. In de manier waarop Liverpool voetbalt, herken je de hand van de trainer, de energie, het enthousiasme, de discipline – dát is Klopp. Hij is een ongekend goede motivator en geeft zijn spelers altijd een fijn gevoel. Maar hij is tegelijkertijd wel echt de baas. Ik kan me nog herinneren dat hij altijd tegen ons zei: ik ben jullie vriend, maar nooit je béste vriend. Ik vind het een voorrecht dat ik onder die man heb mogen werken."

Trainersdiploma
Zelf heeft Teixeira zijn eerste trainersdiploma al binnen. "Omdat misschien ooit... Dat is de reden. Daarbij had ik er ook de tijd voor het te doen en, misschien nog wel belangrijker: ik wilde meer weten over voetbal, over tactiek, trainingen, teamprocessen. (...) Ik ben in Portugal de eerste trainerscursus gaan volgen en heb intussen mijn diploma gehaald. Ik merk nu de voordelen, want ik begrijp voetbal beter.’"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws