'Van der Sar zei dat hij het zou overleggen en even later tekende ik bij Ajax'

'Van der Sar zei dat hij het zou overleggen en even later tekende ik bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 07:46vr 23-10-2020 om 07:46

Nick Hengelman maakte een paar weken geleden bekend te hebben getekend bij Ajax. De 30-jarige doelman had geen club meer na het stoppen van Ajax Cape Town en besloot toen een appje te sturen naar Edwin van der Sar.

De Tukker, die in de Eredivisie al reservekeeper was bij Twente en Heracles, zag geen andere mogelijkheid dan het bij de Amsterdammers te proberen. "In Zuid-Afrika is de competitie nog maar net afgelopen en in Europa is alles al in volle gang", legt Hengelman uit in Tubantia. "Alle plekken zijn vergeven. Dus appte ik Edwin van der Sar of ik mijn conditie op peil zou mogen houden bij Jong Ajax. Hij was een keer in Kaapstad, dus daarom heb ik zijn nummer."

Van het één kwam het ander. De algemeen directeur van Ajax zette tot verrassing van Hengelman een transfer in gang. "Hij reageerde meteen dat hij het zou overleggen en een paar dagen later belde René Stam, keeperstrainer van het tweede. Ik kreeg een medische test en een coronatest en weer twee dagen later mocht ik een contract tekenen tot het einde van het seizoen."

De vraag die overblijft is of Hengelman aan speeltijd denkt te komen. "Dat zit er niet in dit jaar", zegt de keeper eerlijk. "Ajax heeft veel keepers en de trainer van Jong Ajax heeft er niets aan om Nick Hengelman op te stellen. En het eerste is ook super onwaarschijnlijk. Ik heb alleen perspectief op speeltijd als er heel veel blessure zijn. Maar ze hebben ook keepers nodig om mee te trainen en ik haal het niveau niet omlaag."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws