Advocaat prijst 'geweldige' Feyenoord-aankoop: 'Dat wordt alleen nog maar meer'

Advocaat prijst 'geweldige' Feyenoord-aankoop: 'Dat wordt alleen nog maar meer'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 12:22vr 23-10-2020 om 12:22

Dick Advocaat prijst zich gelukkig met João Teixeira. Feyenoord nam de Portugese middenvelder (27) afgelopen zomer over van Vitoria Guimarães. Binnen een maand heeft Teixeira zich ontpopt tot vaste waarde.

"Je ziet meteen dat die jongen kan voetballen", zegt Advocaat tegen Voetbal International. Hij kende Teixeira al van naam, maar raakte overtuigd door videobeelden én de eerste invalbeurten van de Portugees. "Daarna hebben we hem tegen Willem II maar meteen vanaf het begin laten meedoen en was hij geweldig, betrokken bij twee doelpunten en - kun je nagaan - nog niet eens fit."

Advocaat ziet Teixeira alleen maar sterker worden. "Ik zocht een middenvelder met diepgang en directheid in zijn spel. João brengt dat, ook laten we hem vanaf links beginnen. Maar hij wordt geholpen door Bryan Linssen die in de spits constant bezig is en Mark Diemers die de discipline heeft bij balverlies die linkerkant te pakken", aldus de Feyenoord-trainer. "Zodoende kan Teixeira zich richten op het aanvallende deel en we hebben allemaal kunnen zien dat deze speler ons elftal iets extra's brengt. Als hij straks honderd procent fit is, wordt dat alleen nog maar meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws