Gewaarschuwd voor FC Utrecht: 'Meeste kansen van alle Eredivisie-ploegen'

Gewaarschuwd voor FC Utrecht: 'Meeste kansen van alle Eredivisie-ploegen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 14:04vr 23-10-2020 om 14:04

FC Twente neemt het zaterdagavond in Stadion Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Beide ploegen zijn dit seizoen nog ongeslagen in de Eredivisie. Twente-trainer Ron Jans heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich kan meten met de Utrechters.

Jans blikt op de officiële website van FC Twente vooruit op de uitwedstrijd. "We mogen morgen (aftrap 18.45 uur, red.) laten zien dat we ons ook met het niveau van FC Utrecht kunnen meten. Daar heb ik veel vertrouwen in."

De 62-jarige oefenmeester heeft al een idee van het spelbeeld. "Ik denk dat FC Utrecht, zoals in veel wedstrijden, meer balbezit zal hebben en dat wij de ballen wat 'hoger' op het veld veroveren. Uiteindelijk zal de efficiency, bijvoorbeeld wie de kansen benut de doorslag geven."

Dit is voor beide ploegen een verbeterpunt, valt Jans op. "Utrecht heeft momenteel de meeste kansen gecreëerd van alle ploegen in de Eredivisie, maar in de score en het resultaat heeft dat voor hen te weinig opgeleverd. Wij kunnen zelf ook nog efficiënter zijn als het gaat om de afronding. Kansen creëren uit balbezit en spelhervattingen en niet uit de omschakeling, daar zit voor ons nog ruimte."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws