Van den Brom: 'Zie echt wel waarom we hem gehaald hebben, die extra kwaliteiten'

Van den Brom: 'Zie echt wel waarom we hem gehaald hebben, die extra kwaliteiten'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 15:59vr 23-10-2020 om 15:59

Eljero Elia neemt het met zijn ploeg FC Utrecht zaterdagavond op tegen het FC Twente dat hem afgelopen zomer zo graag terug wilde halen naar De Grolsch Veste. Utrecht-trainer John van den Brom geeft de aanvaller tijd om weer helemaal op niveau te komen: Elia begint op de bank.

Elia kwam tot op heden tot 54 minuten in het shirt van Utrecht en moest het doen met vier invalbeurten. Inmiddels is hij fysiek klaar voor een basisplaats. "Eljero is er, maar ook nog niet", vertelt Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik las een keer uitspraak, dat geen enkele trainer z'n beste spelers niet opstelt. Als je me vandaag vraagt wie ik moet kiezen voor morgen, dan speelt Bart (Ramselaar, red.). Het is nu gewoon een afweging wie er op dit moment beter is, belangrijker voor het team."

Van den Brom geeft Elia de tijd om weer volledig op niveau te komen. "Ik wil ook de Elia zien waar we bekend mee zijn. Ik zie echt wel bij trainingen waarom we hem gehaald hebben, die extra kwaliteiten, maar soms ook niet. We moeten een beetje geduld met hem hebben. Hij baalt zelf ook als een stekker dat hij nog niet beslissend is geweest. Beter kun je het niet hebben als trainer."

Mogelijk kan Utrecht tegen Twente weer beschikken over keeper Maarten Paes, die de afgelopen tijd ontbrak vanwege een positieve coronatest. Mimoun Mahi, Adrián Dalmau en Emil Bergström zijn vanwege blessureleed afwezig.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws