Schuurs: Het kan eigenlijk niet, maar ik heb het ook meegemaakt bij AZ

Schuurs: "Het kan eigenlijk niet, maar ik heb het ook meegemaakt bij AZ"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 18:58vr 23-10-2020 om 18:58

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 19:24vr 23-10-2020 om 19:24

Perr Schuurs is blij met de lofuitingen van Michael Owen, maar kan daar verder niets mee. Owen vergeleek de Ajax-verdediger na Ajax - Liverpool met Matthijs de Ligt. 

"Dat wordt de nieuwe Matthijs de Ligt", zei Owen in gesprek met De Telegraaf. "Hij is nog jong, maar wat een body en wat een kracht. Hij doet me nu al heel veel denken aan De Ligt. Aardig aan de bal, agressief en sterk voor zijn leeftijd. Ze hebben De Ligt verkocht voor veel centen maar hij kan die rol helemaal gaan overnemen."

Schuurs vertelt bij Ajax TV dat hij de woorden van Owen meegekregen heeft. "Hij vond me een goede speler en vergeleek me met Matthijs. Het zijn mooie woorden, maar ik heb er zelf niets aan", zegt hij nuchter.

Schuurs ging tegen Liverpool in de fout bij de eigen goal van Nicolas Tagliafico. Hij liet Sadio Mané te makkelijk passeren. Dat werpt voor zijn gevoel een schaduw op een wedstrijd waarin hij verder sterk voor de dag kwam. "Het kan eigenlijk niet, maar ik heb het ook meegemaakt bij AZ", doelt hij op de goal in de negentigste minuut van Myron Boadu.

"Ik weet precies hoe het voelt. Dat is wel wat overheerst, maar over een paar weken besef je dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld. Uiteindelijk blijft het toch bij je. Fouten maken moet niet, maar het overkomt iedereen. Daardoor word je beter en maak je stappen, het hoort erbij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Schuurs net zo goed worden als De Ligt?

Ja
47%
Nee
53%
(4890 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws