Goed nieuws van Schmidt over PSV-duo: 'Willen Van Ginkel niet onder druk zetten'

Goed nieuws van Schmidt over PSV-duo: 'Willen Van Ginkel niet onder druk zetten'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 19:14vr 23-10-2020 om 19:14

PSV-trainer Roger Schmidt heeft op de clubsite goed nieuws over Marco van Ginkel gedeeld. De middenvelder deed vrijdag mee op de training en zet daarmee een volgende stap in zijn revalidatie.

Ook Ryan Thomas is mogelijk snel weer beschikbaar voor PSV. "Voor Ryan ziet het er goed uit", zegt Schmidt. "Ik verwacht eigenlijk wel dat hij kan aanhaken. De situatie van Marco is daarmee niet te vergelijken", voegt de Duitser meteen toe. Van Ginkel is herstellende van een zware knieblessure.

"Hij heeft voor het eerst meegedaan met wat pass- en trapoefeningen. Hij is op de goede weg en hopen dat hij binnenkort écht kan aansluiten bij de groepstraining. Tegelijkertijd willen we hem niet onder druk zetten", zegt Schmidt.

Zaterdag zal duidelijk worden of de positief geteste spelers zondag kunnen spelen tegen Vitesse. "Als we goedkeuring krijgen, zullen ze terugkeren in de wedstrijdselectie", doelt Schmidt vooral op Cody Gakpo, Pablo Rosario, Jordan Teze en Eran Zahavi. "Ze zijn in goede conditie, hebben geen symptomen en zijn klaar om te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Van Ginkel hoort meteen in de basis

Ja
54%
Nee
46%
(1258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws