Van Gelder hekelt Ajax-'hetze' en maakt gehakt van 'schoolkrant' De Telegraaf

Van Gelder hekelt Ajax-'hetze' en maakt gehakt van 'schoolkrant' De Telegraaf

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 20:25vr 23-10-2020 om 20:25

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 20:43vr 23-10-2020 om 20:43

Presentator Jack van Gelder ergert zich aan de kritische houding van De Telegraaf jegens Ajax. De krant richt regelmatig de pijlen op trainer Erik ten Hag en na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-1) was het weer raak.

De Telegraaf snapte niet waarom Ten Hag zijn tactiek aanpaste voor een 'Liverpool B' en zette ook vraagtekens bij het wisselbeleid van de Tukker. Onder supporters leeft al langer het gevoel dat de krant een hetze voert tegen Ten Hag. Van Gelder begrijpt die gedachte.

"Ik zou op dit moment ontzettend graag Ajax-volger van De Telegraaf willen zijn, want dan heb je altijd een leuke avond", zegt Van Gelder bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport. "Of Ajax nou wint of verliest, ze zeggen: zie je nou wel, die Ten Hag kan er geen reet van. Het is zó'n fijne vorm van journalistiek", zegt Van Gelder cynisch.

"Ik denk dat Ajax heel reëel heeft gespeeld. Die journalisten vergeten dat Ajax het hele systeem heeft aangepast toen Tadic spits werd. Daar had men nooit rekening meegehouden. Het was een aanpassing om het beste resultaat met dit elftal te bereiken. Nu is het allemaal laf, had het anders gemoeten en had er gewoon een spits opgesteld moeten worden..", zegt Van Gelder.

De presentator kan er helemaal niets mee. "Ik word er een beetje misselijk van. Het meest idiote vond ik dat ik in de column van Valentijn Driessen 'in een uitstekende analyse van collega Mike Verweij afgelopen zaterdag' las", doelt Van Gelder op een kritische column van Driessen. "Toen dacht ik: dit is de schoolkrant. Het is een kwalijke hetze. Er wordt continu naar Ten Hag gewezen. Één ding is zeker: er komt een moment dat Ten Hag afscheid neemt van Ajax, of hij nou wordt ontslagen of ze gewoon uit elkaar gaan. Dan kunnen ze zeggen: dat hebben we toen en toen en toen al aangegeven. Maar ze vergeten de successen."

Jan van Halst sluit zich aan bij Van Gelder. "Ik denk dat ze bij Ajax in een deuk liggen om dit soort kinderlijke journalistiek." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Gelder?

Ja
79%
Nee
21%
(3489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws