Feestende Cambuur-fans houden geen afstand: 'Dit is wel een volksclub'

Feestende Cambuur-fans houden geen afstand: 'Dit is wel een volksclub'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:10za 24-10-2020 om 07:10

De 3-0 thuisoverwinning van SC Cambuur op Roda JC is vrijdagavond niet onopgemerkt voorbijgegaan in Leeuwarden. Bij het stadion verzamelden zich naar schatting honderd tot tweehonderd man. Trainer Henk de Jong besloot de fans op te zoeken.

Cambuur is door de ruime zege zo goed als zeker van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Door het sportieve succes schoven de coronamaatregelen naar de achtergrond, meldt De Telegraaf. Een fotograaf laat aan de krant weten dat 'de meeste aanwezigen op geen enkele wijze enige afstand houden'. De politie was aanwezig, maar greep niet in.

De Jong besloot de supporters op te zoeken. "Ik moest even naar de supporters", zegt de trainer bij FOX Sports. "Ik wist dat ze dicht op elkaar stonden, maar we hebben ons even laten zien en ze zijn nu weer netjes uit elkaar. Daar zijn wij blij mee, en de politie ook. Dit is wel een volksclub, dus de supporters komen snel samen. En we hebben wel wat meegemaakt he", doelt hij op de misgelopen promotie. "We doen het verrassend goed, en daar zijn de fans heel blij mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws