KNVB: 'Ook bij totale lockdown kunnen Eredivisie en Eerste Divisie doorgaan'

KNVB: 'Ook bij totale lockdown kunnen Eredivisie en Eerste Divisie doorgaan'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:27za 24-10-2020 om 07:27

Ook als de Nederlandse overheid nog strengere maatregelen neemt om het coronavirus in te dammen, kan het betaald voetbal 'gewoon' doorgaan. Dat betoogt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB.

"Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan. Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen. Daar zijn we echt klaar voor", zegt Bluyssen in De Telegraaf. "We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan."

"De medische begeleiding is optimaal en door het voortdurende testen signaleren we direct, dat er wat aan de hand is", legt de KNVB-manager uit. "Door al die maatregelen twijfel ik er niet aan, dat het superveilig is om door te voetballen."

Bluyssen ziet nog een andere reden om door te spelen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. "In zo'n situatie zou iedereen nog meer dan nu het geval is thuis moeten zitten. Wij zijn als betaald voetbal bij machte om een grote groep mensen, een groep van 4,3 miljoen voetbalfans, nog wat te geven om over te praten en plezier mee te hebben. Dat is óók de functie van het voetbal. Daarmee zijn we een klein onderdeeltje van perspectief en vertier dat nog wel kan."

Bluyssen benadrukt dat er wel flinke concessies gedaan moeten worden. Zo komen clubs als AZ en NAC Breda gewoon in actie ondanks veel positieve gevallen. "Aan alle normale sportieve uitgangspunten, waar wij altijd het hardst om riepen, hebben we concessies moeten doen om maar te zorgen dat we kunnen blijven voetballen. Als we weer zouden moeten stoppen, dan zou dat desastreus zijn voor het betaald voetbal."

Het RIVM meldde vrijdag 10.007 nieuwe besmettingen met het coronavirus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws