'PSV haalde wel even spelers van een ander kaliber, zoals Mario Götze'

'PSV haalde wel even spelers van een ander kaliber, zoals Mario Götze'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 08:16za 24-10-2020 om 08:16

De Eredivisie-topper tussen Vitesse en PSV van zondag betekent een weerzien tussen trainers Thomas Letsch en Roger Schmidt. De twee werkten samen bij Red Bull Salzburg. Letsch was destijds de assistent van de huidig oefenmeester van de Eindhovenaren.

"Ik kreeg inzicht in zijn trainingsmethodes, de tactiek en de psyche achter het teamproces. Daar heb ik veel van opgestoken", zegt de Vitesse-coach in het Algemeen Dagblad. "Roger Schmidt is de grondlegger van de Red Bull-filosofie. Dat is een grote verdienste. Ik heb ook zaken uit die tijd meegenomen. Maar ik zie hem niet als mijn leraar. Ik ben vooral gevormd door Ralf Rangnick en Helmut Gross. Zij zijn de geestelijk vaders van de vernieuwing. Van deze hele stroming, de Deutsche Welle. Rangnick heeft mij ook naar Salzburg gehaald."

Letsch noemt Schmidt 'een goede en fijne collega'. Maar geen vriend. "We zijn na Salzburg onze eigen weg gegaan. Ik heb na die tijd eigenlijk geen contact met Roger gehad. Pas bij mijn komst naar Nederland weer. Dat is geen vijandigheid, dat is gewoon het leven. Ik vind het heel erg leuk hem nu weer te zien."

De twee dragen allebei de Red Bull-filosofie uit, weet Letsch. "Er is daarbij wel degelijk een verschil in tactiek en speelwijze. PSV heeft vlak voor de transferdeadline ook wel even spelers van een ander kaliber gehaald dan Vitesse, zoals Mario Götze. Noem ons gelijkgestemden. Dat klopt. Maar we zetten ook onze eigen accenten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt de uitslag bij Vitesse - PSV?

Winst Vitesse
27%
Winst PSV
56%
Gelijkspel
17%
(2220 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws