Sarri vertrouwde spelersgroep met De Ligt niet: 'Een onterechte beschuldiging'

Sarri vertrouwde spelersgroep met De Ligt niet: 'Een onterechte beschuldiging'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:16za 24-10-2020 om 11:16

Maurizio Sarri vertrouwde zijn spelers niet en beschuldigde ze ervan niet alles te geven voor Juventus. Dat vertelt Miralem Pjanic, ex-ploeggenoot van Matthijs de Ligt, die afgelopen zomer vanuit Turijn naar Barcelona vertrok en Arthur Melo de omgekeerde weg zag bewandelen.

Ondanks het kampioenschap werd Sarri ontslagen bij Juventus, volgens president Andrea Agnelli vanwege het ontbreken van chemie tussen trainer en spelers. "Het stelt me tot op de dag van vandaag teleur dat Sarri zijn spelers niet vertrouwde", bevestigt Pjanic dat verhaal in een interview met het Italiaanse Tuttosport.

"De manier waarop hij spelers onterecht beschuldigde is daar een vreselijk voorbeeld van", gaat de Bosnische middenvelder verder. "Iedere speler in de kleedkamer gaf altijd alles voor de club en zal dat ook blijven doen. Iedere speler wil winnen omdat het professionals zijn, maar als de coach dat betwijfelt heb je inderdaad niet de chemie waar de president het over had."

Pjanic bevestigt dat Sarri geloofde dat de spelers hem tegenwerkten zodat hij werd ontslagen. "Niemand trekt zijn kwaliteiten als trainer in twijfel, maar dit was inderdaad een groot probleem bij ons. Uiteindelijk werden we wel kampioen en dat is echt niet vanzelfsprekend."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws