'Die 10-0 overwinning op Feyenoord heeft PSV uiteindelijk de titel gekost'

'Die 10-0 overwinning op Feyenoord heeft PSV uiteindelijk de titel gekost'

24-10-2020 13:19
68

PSV zette op 24 oktober 2010 een historische prestatie neer: Feyenoord werd met 10-0 vernederd. Die overwinning deed de Eindhovenaren later in het seizoen echter veel pijn, verhaalt toenmalig assistent Leon Vlemmings van de Rotterdammers.

Feyenoord leed die dag zijn grootste nederlaag in de clubgeschiedenis. "Een echte afgang die je in het diepste van je ziel raakt. Een totale vernedering", vertelt Vlemmings aan het Eindhovens Dagblad. Bij terugkeer in Rotterdam werd de spelersbus opgewacht door boze fans. "We kwamen in eerste instantie het stadion niet in. Heel emotioneel was dat."

Uiteindelijk gingen vier supporters van de harde kern in gesprek met de spelers. "Ik verwachtte dat we voor van alles en nog wat zouden worden uitgescholden. Juist het tegendeel", aldus Vlemmings, die nog weet dat Feyenoord in speelronde 32 tot op het bot gemotiveerd was voor de terugwedstrijd. PSV ging met 3-1 onderuit. "Ik zie de emotie bij Luc Castaignos nog zo voor me, toen hij de 3-1 maakte. Totale ontlading. Op dat moment was de impact van De Kuip ook gigantisch."

PSV verspeelde de koppositie aan FC Twente, dat de landstitel op de slotdag in een rechtstreeks duel aan Ajax moest laten. "Nog steeds als ik mensen spreek, ook van PSV, zeggen ze dat die 10-0 overwinning PSV uiteindelijk de titel heeft gekost", besluit Vlemmings.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s