Fraaie actie van Heerenveen: 15.000 knuffelberen op tribune tegen FC Emmen

Fraaie actie van Heerenveen: 15.000 knuffelberen op tribune tegen FC Emmen

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 14:14za 24-10-2020 om 14:14

Een fraaie actie van sc Heerenveen: tijdens het Eredivisie-duel met FC Emmen zitten zaterdagavond geen fans, maar 15.000 knuffelberen in het Friese shirt op de tribune. Dat maakt de club bekend.

Het gaat om een symbolische actie van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD. Ze willen aandacht vragen voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

De drie partijen kwamen met het plan nu publiek vanwege de coronamaatregelen niet welkom is bij wedstrijden in het betaald voetbal. Ook bij KiKa kunnen sportevenementen voor het goede doel niet plaatsvinden door het virus, waardoor de stichting een groot deel van de inkomsten mist die nodig zijn voor het financieren van onderzoek naar kanker.

"Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld", zegt Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa. "Helaas zitten we nu weer in die situatie. Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws