Winnende goal Van der Heijden afgekeurd door VAR: 'Die keeper ziet de bal toch?'

Winnende goal Van der Heijden afgekeurd door VAR: 'Die keeper ziet de bal toch?'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 23:58za 24-10-2020 om 23:58

Jan-Arie van der Heijden speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd namens Willem II in negen jaar tijd en leek zowaar matchwinner te worden tegen PEC Zwolle. De VAR keurde zijn treffer echter af, tot afgrijzen van de van Feyenoord overgekomen linkspoot.

Van der Heijden werd kort voor tijd in stelling gebracht na een ingestudeerde vrije trap en vond de verre hoek. De treffer werd aanvankelijk goedgekeurd, maar de VAR vond dat ploeggenoot Sebastian Holmén hinderlijk buitenspel stond.

Na afloop bekeek Jan-Scharie de beelden terug. "De keeper (Michael Zetterer, red.) ziet toch gewoon de bal?", vroeg hij hardop af in gesprek met FOX Sports. "Die jongen van ons (Holmén, red.) staat naast het doel... Volgens mij is die regel bedoeld voor wanneer de keeper hem zou hebben. Of het hinderlijk buitenspel was? Volgens de VAR wel. En die zijn de baas..."

Het overleg tussen arbiter Pérez en zijn assistenten uit Zeist duurde volgens Van der Heijden wel erg lang. "Als je zelf hebt gescoord, lijkt het eeuwen te duren", glimlachte hij. Toen de arbiter zelf ging kijken, voelde Van der Heijden de bui al hangen. "Dan wordt het vaak een penalty of een afgekeurde goal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws