Gasperini waarschuwt Ajax na experiment: 'Voorlopig moeten we het bij kern houden'

Gasperini waarschuwt Ajax na experiment: 'Voorlopig moeten we het bij kern houden'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 09:52zo 25-10-2020 om 09:52

Atalanta Bergamo beleefde een slechte generale voor het Champions League-duel met Ajax van dinsdag. Trainer Gian Piero Gasperini trekt het boetekleed aan na de 1-3 thuisnederlaag tegen Sampdoria van zaterdag.

De ervaren oefenmeester voerde ten opzichte van het treffen met Midtjylland (4-0) liefst zeven wijzigingen door in zijn basisopstelling. "Dit zijn wedstrijden waarin je je als coach verantwoordelijk voelt voor het resultaat", laat Gasperini weten aan Sky Sport Italia. "Op sommige vlakken deden de jongens het erg goed. Sampdoria kwam nauwelijks voor ons doel, maar elke kans was raak."

"Ik heb schade aangebracht door wat te experimenteren, waardoor we onze vastigheden kwijtraakten", vervolgt Gasperini, die onder meer een basisplaats inruimde voor Sam Lammers. "Het is zeer ongebruikelijk voor ons dat we nauwelijks op doel schieten en geen problemen veroorzaken voor de doelman van de tegenstander. Dat gebeurt als je teveel nieuwe spelers tegelijk wil inpassen."

Volgens Gasperini stootte Atalanta het hoofd tegen een betonnen muur. Hij weigert zijn roulatiebeleid meteen helemaal overboord te gooien, maar wil wel de tijd nemen. "Met zoveel duels in drie competities, moeten we de nieuwe jongens zo snel mogelijk inpassen. Maar dat kan enkele maanden in beslag nemen. Daardoor doen we het vaak beter in de tweede seizoenshelft."

Gasperini waarschuwt Ajax alvast dat er dinsdag niet veel gesleuteld zal worden aan zijn sterkste opstelling. "Tot de nieuwe spelers gewend zijn aan onze ideeën, moeten we het houden bij een kern van dertien of veertien spelers."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Atalanta - Ajax?

Winst Atalanta
24%
Winst Ajax
61%
Gelijkspel
16%
(1107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws