Wereldwijde verbazing over monsterscore van Ajax: 'Atalanta mag wel oppassen'

Wereldwijde verbazing over monsterscore van Ajax: 'Atalanta mag wel oppassen'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 19:17za 24-10-2020 om 19:17

VVV-Venlo en Ajax gaan zaterdagavond de wereld over. De Amsterdammers vermorzelden VVV in de eigen Koel met maar liefst 13-0 en in het buitenland kunnen ze niet geloven dat er in het huidige voetbal nog een dergelijke score mogelijk is.

In The Evening Standard valt te lezen dat het reusachtig sterke Ajax een record neerzette tegen de Venlonaren. Ook het aantal schoten dat de Ajacieden losten, te weten 45, valt op in Engeland. De zege levert Ajax volgens de kranten een 'gezond doelsaldo van +21 na zes wedstrijden' op. The Daily Mail schrijft verder dat de Eredivisie nog even herinnerd wordt aan de dominantie van de hoofdstedelingen.

Ook in Spanje is de Amsterdamse monsterscore belangrijk nieuws. El Mundo Deportivo rept van een historische zege voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. De sportkrant verwacht dat de dag van 24 oktober in de hoofdstad altijd in het teken zal staan van de zege op VVV. Marca kan ondertussen niet geloven dat Ajax een 'Guiness Book of Records-achtig' record heeft neergezet. Ook de vijf goals en drie assists van Lassina Traoré verdient volgens de Spanjaarden een eervolle vermelding.

Kicker, het toonaangevende Duitse voetbalblad, beschrijft het spel van Ajax als 'hongerig tot de laatste minuut'. Kicker voorspelt dat er in Nederland nog dagen zal worden nagepraat over deze recordwedstrijd, die de 12-1 overwinning die de Amsterdammers in 1972 op Vitesse boekten uit de boeken doet verdwijnen. De prestatie van VVV wordt als 'desolaat' en 'dramatisch' omschreven.

Atalanta mag wel oppassen, kopt La Gazzetta dello Sport. De club uit Bergamo speelt dinsdagavond tegen Ajax en wordt door de roze sportkrant gewaarschuwd voor de 'Amsterdamse voetbalmachine', die verbazingwekkend goed acteerde. Ook hebben de Italianen aandacht voor de wijze waarop VVV acteerde. Ze namen het verlies slecht op, concludeerde de Gazzetta, maar op sociale media 'probeerden ze de luchtigheid erin te houden'.

Tenslotte is er ook Griekse aandacht voor de wedstrijd, mede door de deelname van Giorgos Giakoumakis aan de afstraffing. ENWSI, een fansite die spelers die bij AEK gespeeld hebben in de gaten houdt, beschrijft een 'beproeving van 90 minuten en een wedstrijd die maar niet op wilde houden' voor de Griek en zijn ploeggenoten. Het 'martelaarschap' van Giakoumakis eindigde in de 79e minuut toen hij werd gewisseld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws