VVV-doelman is wereldnieuws: Wat Onana zei, weet ik eigenlijk niet meer

VVV-doelman is wereldnieuws: "Wat Onana zei, weet ik eigenlijk niet meer"

25-10-2020 14:12
17

Delano van Crooij zal zaterdag 24 oktober 2020 nooit meer vergeten. De doelman van VVV-Venlo kreeg een recordaantal van dertien goals om zijn oren tegen een ontketend Ajax. Zelfmedelijden heeft hij echter niet.

Een dag na de historische vernedering staat Van Crooij gewoon het Algemeen Dagblad te woord. "Als je me gebeld had na een 5-0 overwinning had ik dat leuk gevonden", reageert hij. "Dan moet ik óók een grote jongen zijn wanneer we met 0-13 hebben verloren."

"Ja, we zijn wereldnieuws met VVV", weet de doelman. "Dat zou normaal leuk zijn, maar in deze situatie natuurlijk niet. Dit wil je niet meemaken, dertien doelpunten om je oren krijgen. Dat is echt zwaar klote. Toch durf ik mezelf in de spiegel aan te kijken. Ik heb er alles aan gedaan. Alleen: die Ajax-spelers bleven maar op mijn doel afkomen. Er was geen houden aan. Het leek wel een training voor ze."

Van Crooij viel weinig te verwijten: 45 (!) doelpogingen leverden dertien Ajax-goals op. Toch komt de nederlaag 'keihard' binnen. Na afloop praatte Ajax-keeper Andre Onana op Van Crooij in. "Maar wat Onana zei, weet ik eigenlijk niet meer", zegt hij. "Ik voelde me zo ellendig. Het enige wat ik dacht was: Ik wil naar binnen. En: Laten we ons alsjeblieft snel revancheren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie