Schmidt kan grotere corona-ellende PSV niet uitsluiten: 'Erg speciale situatie'

Schmidt kan grotere corona-ellende PSV niet uitsluiten: 'Erg speciale situatie'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 15:14zo 25-10-2020 om 15:14

Roger Schmidt acht de kans aanwezig dat nog meer spelers van PSV besmet zijn met het coronavirus. De trainer mist tegen Vitesse liefst zes spelers door een positieve coronatest. Volgens Schmidt kunnen deze spelers meer selectieleden besmet hebben.

"Het is een erg speciale situatie", wijst Schmidt voor de camera van FOX Sports naar de absentie van Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Maxime Delanghe en Joël Piroe. "We hadden gisteren (zaterdag, red.) na de laatste training opnieuw een paar positieve testuitslagen. We moeten nu dus een aantal spelers missen."

De oefenmeester acht de kans aanwezig dat de spelers andere selectieleden hebben besmet. "We zullen zien of er hierna nog meer spelers besmet raken. Gisteren bijvoorbeeld, kwam na de training aan het licht dat er spelers positief waren. Dit terwijl ze wel gewoon aanwezig waren op de training en in de kleedkamer. Natuurlijk zorgen wij voor alle spelers en respecteren wij de regels. Het zou echter wel zo kunnen zijn dat er dus nog andere spelers besmet zijn."

Bij PSV zitten zondagmiddag slechts drie veldspelers op bank. Schmidt wil geen spelers van Jong PSV meenemen naar Arnhem. "Het was een te groot risico om spelers van Jong PSV mee te nemen, want zij hebben op vrijdag nog een wedstrijd gespeeld en hebben ook besmette spelers. Ook een aantal spelers dat op vrijdag heeft gespeeld, is besmet. Daarom hebben we maar drie veldspelers op de bank."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws