Dubbel gevoel Swart over Ajax: 'Geweldig, maar natuurlijk ook zwaar kloten'

Dubbel gevoel Swart over Ajax: 'Geweldig, maar natuurlijk ook zwaar kloten'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 15:03zo 25-10-2020 om 15:03

Sjaak Swart vindt de de bizarre overwinning van Ajax op VVV-Venlo 'geweldig'. Toch heeft het Amsterdamse succes ook een keerzijde, beseft Mister Ajax. En niet alleen doordat hij een stokoud record is kwijtgeraakt.

Swart stond in 1972 op het veld toen Ajax met 12-1 won van Vitesse. Dat was tot zaterdag de grootste uitslag in de Eredivisie-historie. "Geweldig", reageert Swart tegenover het Algemeen Dagblad op de gebeurtenissen in De Koel. "Natuurlijk is het leuk, maar zo’n score is voor het Nederlandse voetbal natuurlijk zwaar kloten. Zo worden we moeilijk serieus genomen."

"Als het 13-0 wordt, dan is VVV wel heel zwak. Dat waren ze ook. De hele wedstrijd speelde zich af in hun strafschopgebied. Als Huntelaar als spits was begonnen, had hij er wel tien gemaakt", vervolgt Swart, die liever had gezien dat Ajax er twee had gemaakt tegen Liverpool. "De Europese competitie is op dit moment heel belangrijk. Als we ooit weer een keer hadden kunnen winnen van Liverpool, was het nu wel."

"Maar zo'n record is altijd mooi", benadrukt Mister Ajax. "Voor zo'n club als VVV is het zonder publiek nog moeilijker hè. Als die steun er niet is en het staat na een half uur 3-0, dan wordt het een soort trainingspotje. (...) Het is mooi voor ze. Zo moeten ze doorgaan. Elke wedstrijd moeten ze deze honger tonen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws