Frustrerende avond voor Juventus: wéér averij in Serie A, achterstand loopt op

25-10-2020 22:43
33

Juventus heeft in de Serie A opnieuw dure punten laten liggen. De nummer vijf van Italië voorkwam thuis tegen Hellas Verona een nederlaag. Dejan Kulusevski voorkwam dat in de slotfase: 1-1. Het is voor het eerst in 32 jaar dat Verona een gelijkspel over de streep trekt bij Juventus.

Juventus is de Serie A slecht begonnen met twee overwinningen en drie remises in vijf wedstrijden en staat vijfde. Verona heeft één punt minder. Andrea Pirlo moet het nog altijd doen zonder de van een schouder operatie herstellende Matthijs de Ligt en ook Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo ontbraken. Ronaldo werd deze week opnieuw positief getest op het coronavirus en Chiellini is geblesseerd.

Verona dacht na een kwartier op voorsprong te komen in Turijn, maar werd teleurgesteld door de arbitrage. Ebrima Colley zag zijn treffer vanwege buitenspel worden afgekeurd. Het oogde bijzonder tam bij Juventus, dat pas na een half uur van zich af beet en gas gaf. De Oude Dame scoorde in de blessuretijd van de eerste helft, maar ook de treffer van Álvaro Morata werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na slecht verdedigen van Juventus kwam Verona na een uur op voorsprong. Federico Bernardeschi speelde de bal naar de verkeerde kleur en een paar tellen later stond Andrea Favilli vogelvrij om de 0-1 binnen te schieten. Een nederlaag werd door Kulusesvki echter afgewend. Hij draaide tien minuten voor tijd naar z'n verkeerde been en maakte gelijk voor Juventus.

Juventus heeft drie dagen om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Pirlo kan dan waarschijnlijk nog geen beroep doen op Chiellini en het is nog maar de vraag of Ronaldo beschikbaar is.