Hoe wij dit doen... We lijken wel een stelletje slappen zakken

"Hoe wij dit doen... We lijken wel een stelletje slappen zakken"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 00:10ma 26-10-2020 om 00:10

Calvin Stengs zit stuk na de zoveelse remise van AZ. ADO Den Haag pakte in de slotfase een punt en dus heerst er chagrijn in Alkmaar.

"Als ik het wist, had ik het verteld", reageert Stengs bij FOX Sports op de vraag hoe het kan dat AZ ook de vijfde Eredivisie-wedstrijd gelijk heeft gespeeld. "Maar we moeten weer heel goed naar onszelf kijken. We speelden heel goed in de eerste helft, maar misten kansen. (...) Sorry, maar ik kan het eigenlijk niet uitleggen."

AZ gaf bij Fortuna Sittard een 1-3 voorsprong weg en tegen Sparta een 0-4 (!) voorsprong. "Ook vandaag hadden we uit moeten lopen, maar dat deden we niet. Hoe wij dit doen..We lijken wel een stelletje slappen zakken. In de afronding waren we ook niet meedogenloos", zegt Stengs. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het is lekker dat we donderdag (bij Napoli, red.) wonnen, want we dachten dat het klaar was. Ik weet niet wat we bij de laatste goal deden... Er was geen druk op de bal, iedereen stond te kijken. Dan valt-ie binnen."

"Ik vond het bijna belachelijk", reageert trainer Arne Slot. "Misschien dat ik het nu te rooskleurig maak, maar ik heb kansen gezien... Ik begin erom te lachen, maar dit is niet normaal. Ik vind het heel moeilijk om te zeggen. Ik heb situaties gezien waarvan ik dacht: ze moeten hem afspelen en dan schieten. Maar ik heb ook gedacht: zouden we nu eindelijk niet een keer schieten?"

"Soms maken ze de verkeerde keuze. Ik blijf de overtuiging houden dat dit niet altijd zo door kan gaan. Waar het vanaf zal hangen is of wij wel zo kunnen blijven voetballen als we dit soort tegenslagen krijgen. Als we zo blijven spelen, blijven de kansen ook wel komen. Maar we zouden niet de eerste club zijn die veel kansen krijgt, heel goed speelt, maar niet de punten pakken en ergens een mindere wedstrijd speelt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws