Medische staf AZ houdt lotgenoten in de gaten: 'Ze zijn kilo's afgevallen'

Medische staf AZ houdt lotgenoten in de gaten: 'Ze zijn kilo's afgevallen'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 06:54ma 26-10-2020 om 06:54

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 07:10ma 26-10-2020 om 07:10

AZ-trainer Arne Slot maakt zich grote zorgen over het coronavirus. De oefenmeester, die zijn ploeg zondagavond opnieuw een voorsprong weg zag geven in het duel met ADO Den Haag (2-2), zag het aantal positief geteste spelers bij zijn club afgelopen week oplopen naar zestien.

Aankomende week krijgt Slot wellicht te maken met de eerste spelers die terugkeren binnen de selectie uit quarantaine. Of deze spelers direct opgenomen worden in deze selectie voor het groepsduel in de Europa League met HNK Rijeka is onduidelijk.

Ondanks het feit dat de meeste positief geteste spelers niet of nauwelijks klachten heeft, blijft Slot zeer voorzichtig. "Maar ook voor hun geldt dat wij ze tijd en ruimte geven om terug te komen. We zullen de spelers goed onderzoeken. We maken bijvoorbeeld een hartfilmpje, om te weten of en wanneer we de spelers weer kunnen inzetten", aldus de AZ-coach tegenover De Telegraaf.

AZ houdt NAC Breda, waar de selectie eveneens geplaagd wordt door corona, goed in de gaten. "Zij lopen op ons voor. Spelers van NAC blijken kilo's afgevallen, of hebben een flinke conditionele achterstand opgelopen. Het vergt een week of zelfs langer om ze fit te krijgen."

Het baart Slot grote zorgen, helemaal omdat hij één speler in de selectie heeft die wel erge klachten heeft. "Ja, als ik hem zo aanhoor, dan is mijn angst om het virus te krijgen aanzienlijk vergroot", sluit de coach van AZ af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws