Wat tegen Ajax is gebeurd, kan en mag absoluut, absoluut, absoluut niet

"Wat tegen Ajax is gebeurd, kan en mag absoluut, absoluut, absoluut niet"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 08:12ma 26-10-2020 om 08:12

Danny Post werd in de rust gewisseld en Christian Kum kreeg in de tweede helft rood, waardoor Arjan Swinkels na afloop als aanvoerder van VVV-Venlo tekst en uitleg moest geven over de ultieme vernedering door Ajax (0-13). In gesprek met Voetbal International likt de 36-jarige verdediger zijn wonden.

"Wat tegen Ajax is gebeurd, kan en mag absoluut, absoluut, absoluut niet", concludeert Swinkels tegenover VI. Hij merkte dat er al snel geen houden meer aan was. "We hielden nog wel een mannetje voorin, maar we kwamen er helemaal niet meer uit. Ajax speelde gewoon erg goed. Zij bleven drukken, zelfs bij iedere tweede bal kwamen we niet verder dan een meter of twintig van onze eigen goal."

VVV trof Ajax ook op het verkeerde moment, denkt Swinkels. De Amsterdammers hielden drie dagen voor de Champions League-kraker tegen Atalanta Bergamo hun kruit allerminst droog. "Spelers die tegen ons de kans kregen wilden laten zien dat ze ook klaar zijn om mee te doen tegen Atalanta Bergamo. Ook hun invallers waren supergretig, die bleven maar gaan. Op die manier douwden ze ons steeds dieper die put in."

"In eerste instantie word je agressief van zo'n wedstrijd, je wilt er wel een paar aanpakken en de boel zo een beetje aanjagen", sipt Swinkels. "Doet het altijd goed. Als je iemand een gigantische schop geeft, zeggen ze al snel: Kijk eens, díe laat in ieder geval van zich horen. En dan krijg je voor hetzelfde geld krijg je rood of een tweede gele kaart, en dan ben je als ploeg nóg verder van huis. Je schiet er niets mee op. We waren gewoon machteloos."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws