Grim neemt het op voor Ola John: 'Als ie dat doet, zijn we heel tevreden'

Grim neemt het op voor Ola John: 'Als ie dat doet, zijn we heel tevreden'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 08:56ma 26-10-2020 om 08:56

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 09:02ma 26-10-2020 om 09:02

Fred Grim is content over de manier waarop zijn spitsen Cyril Ngonge en Ola John voor de dag zijn gekomen in de lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

De oefenmeester van RKC koos vanaf het begin opnieuw voor Ngonge, die vorige week zwak speelde tegen PEC Zwolle. De Belg betaalde het vertrouwen van Grim terug, door RKC vlak na rust op voorsprong te schieten. “Dat is een kwaliteit van hem die we op training al heel vaak hebben gezien”, verklaart Grim aan het Brabants Dagblad. "Alleen hadden we die voorsprong langer moeten vasthouden. Dan krijgt zo’n goal ook impact bij de tegenstander, laten ze hun koppie hangen."

Ook Ola John, die veel kritiek kreek van voetbalanalisten vanwege vermeend overgewicht, maakte een goede indruk op Grim. "Ik ben blij dat hij niet met de kritiek zit, wij weten ook wel dat hij er nog niet is. We geven hem nu minuten, zodat hij fysiek kan doorontwikkelen."

John kreeg van Grim twintig minuten tegen Feyenoord. "Als hij dan ook nog zo’n goal maakt, zijn we heel tevreden. Het is de tweede keer achter elkaar dat de wissels het geweldig goed oppakken en laten zien dat ze van toegevoegde waarde zijn."

Ondanks het knappe punt tegen Feyenoord blijft Grim zeer bescheiden. "We moeten met beide voetjes op de grond blijven, we zijn pas net onderweg", stelt Grim.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat RKC zich handhaven dit seizoen?

Ja
72%
Nee
28%
(377 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws