'Juventus kan niet wachten op terugkeer De Ligt: alleen medisch akkoord nodig'

'Juventus kan niet wachten op terugkeer De Ligt: alleen medisch akkoord nodig'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 10:27ma 26-10-2020 om 10:27

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 13:56ma 26-10-2020 om 13:56

Bij Juventus kijkt men reikhalzend uit naar de rentree van Matthijs de Ligt. De stopper uit Abcoude onderging in augustus een schouderoperatie en maakte dit seizoen nog geen minuten, maar lijkt op de weg terug te zijn.

De blessures bij La Vecchia Signora zijn bijzonder ongunstig voor trainer Andrea Pirlo, die Leonardo Bonucci zondag tegen Verona (1-1) geblesseerd zag uitvallen en het ook al moest stellen zonder Giorgio Chiellini, die hamstringklachten heeft. De terugkeer van De Ligt kan voor Pirlo dus niet snel genoeg plaatsvinden en volgens Sky Sport Italia hoeft de trainer niet lang meer te wachten.

De voormalig Ajacied traint alweer voorzichtig mee bij Juventus en het is nu alleen nog wachten op akkoord van de medische staf. Als De Ligt dat heeft kan hij weer wedstrijdminuten gaan maken en de problemen die Pirlo op dit moment achterin heeft oplossen. In de aanloop naar het Champions League-treffen met Barcelona heeft Juventus voorlopig alleen de beschikking over Merih Demiral als centrale verdediger.

Het is nog even afwachten, maar de kans bestaat dat De Ligt midweeks fit genoeg is om in ieder geval in de wedstrijdselectie opgenomen te worden. Ook hoopt Pirlo dat de blessure van Bonucci meevalt en dat hij de Italiaan ook bij de groep kan halen, maar zeker is in ieder geval dat Il Maestro moet puzzelen. Het treffen in het miljardenbal tegen Barcelona staat woensdag op de rol in het Allianz Stadium.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws