'We zijn van een zuivere strafschop bestolen, PSV is onvoorstelbaar genaaid'

'We zijn van een zuivere strafschop bestolen, PSV is onvoorstelbaar genaaid'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 10:50ma 26-10-2020 om 10:50

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 13:57ma 26-10-2020 om 13:57

Willy van de Kerkhof is woest op Bas Nijhuis. Het clubicoon van PSV zag zondagmiddag tot zijn ontzetting hoe de scheidsrechter van dienst in de slotfase een penalty introk nadat VAR Danny Makkelie hem naar het scherm riep. Daardoor won Vitesse met 2-1 in GelreDome.

Van de Kerkhof was ook maandagochtend nog des duivels. "PSV is genaaid, onvoorstelbaar", begint hij zijn tirade bij Omroep Brabant. "Het was een zuivere penalty. We zijn van een strafschop bestolen."

Daarnaast erkende de ex-international dat de Eindhovenaren wel eens beter voor de dag zijn gekomen. "PSV speelde een zeer matige wedstrijd. Met name bij het tweede tegendoelpunt ging veel mis. Er werd helemaal niet kort gedekt. Ongelofelijk."

Over de prestatie van Ibrahim Sangaré, die de afgelopen transferperiode overkwam van Toulouse, kon Van de Kerkhof niet tevreden zijn. "Hij levert bijna alle ballen in bij de tegenstander. Hij zal toch niet kleurenblind zijn? Misschien moet hij nog wennen aan het nieuwe team en de competitie. Ik weet het niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws