Emotionele Schmidt haalt na PSV - Vitesse nogmaals uit naar 'arrogante' Nijhuis

Emotionele Schmidt haalt na PSV - Vitesse nogmaals uit naar 'arrogante' Nijhuis

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 18:03zo 25-10-2020 om 18:03

Laatste update: zondag 25 oktober 2020 om 18:10zo 25-10-2020 om 18:10

Roger Schmidt is nog niet klaar met Bas Nijhuis. De scheidsrechter krijgt ook op de persconferentie na de nederlaag tegen Vitesse (2-1) nogmaals de volle laag van de PSV-trainer.

Schmidt was na afloop 'licht emotioneel', aldus het Eindhovens Dagblad. Dat is ook te zien op beelden van Omroep Brabant. De reden: Nijhuis draaide een strafschop in de slotminuut terug, nadat VAR Danny Makkelie had ingegrepen. "Ik ben boos. De scheidsrechter heeft het duel duidelijk negatief beïnvloed voor ons", foetert Schmidt.

"Het is een kraakheldere regel dat hij alleen iets kan checken als het een duidelijke fout is. Het was juist een penalty. De speler gaat voor de man. Het is een duizend procent strafschop en dus mag hij het niet checken. Dat heb ik de scheidsrechter ook verteld."

Schmidt is boos, benadrukt hij nog eens. "Als je zo arrogant optreedt, moet je ook de goede beslissingen nemen", wijst de PSV-trainer naar Nijhuis. "Mijn spelers hebben alles gegeven. Hij heeft de wedstrijd beslist en ons benadeeld."

De werkwijze van de VAR klopt niet, vindt Schmidt. "Wat er nu gebeurt, is het tegenovergestelde van wat zou moeten. De VAR moet voor gerechtigheid zorgen en nu is het juist andersom. Voetbal is een contactsport. Een beoordeling is totaal anders als je ergens vijf meter vanaf staat of als je meekijkt vanaf een scherm. Als je er vijf meter naast staat, zoals in dit geval, weet je of het een goede beslissing is geweest."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws