'Bartomeu zoekt uitvlucht, maar vangt bot bij Catalaanse autoriteiten'

'Bartomeu zoekt uitvlucht, maar vangt bot bij Catalaanse autoriteiten'

26-10-2020 12:47
34

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft nog een uiterste poging gewaagd om zijn positie veilig te stellen, melden diverse Spaanse media. De onder vuur liggende preses heeft contact gezocht met Pere Aragonès, de vice-president van de Catalaanse overheid.

Maandag wordt in Camp Nou gestemd over een motie van wantrouwen tegen Bartomeu. Volgens RAC1 en Onda Cero heeft Bartomeu zich gewend tot Aragonès, in de hoop de samenkomst van het bestuur uit te stellen. De voorzitter beriep zich op potentiële coronabesmettingen, maar de overheid vond het geen reden om de stemming niet door te laten gaan.

Het lot van Bartomeu – clubpresident sinds 2014 – hangt nu aan een zijden draadje. De voorzitter is nooit onomstreden geweest, maar werd er de afgelopen maanden niet populairder op in Catalonië. Eerst werd hij beschuldigd van het financieren van online haatcampagnes, later kwam hij lijnrecht tegenover vedette Lionel Messi te staan. Lokale media houden er rekening mee dat Bartomeu de eer aan zichzelf houdt.