De Jong onder de indruk van ploeggenoot: 'Blij dat hij naar de club gekomen is'

De Jong onder de indruk van ploeggenoot: 'Blij dat hij naar de club gekomen is'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 19:53ma 26-10-2020 om 19:53

Frenkie de Jong heeft het naar zijn zin in Barcelona. De middenvelder geeft aan dat het hem goed bevalt in Camp Nou en is onder de indruk van ploeggenoten Miralem Pjanic en Lionel Messi.

"Het leven in Barcelona is erg comfortabel", vertelt De Jong in gesprek met de UEFA. "Het klimaat is erg goed, beter dan in Nederland. We hebben het strand, de bergen en de mensen zijn erg aardig voor me. Ik geniet van het leven hier. Ik mis mijn familie het meest, ik denk dat dat het moeilijkste is. Het land zelf en Barcelona als stad zijn geweldig. Het is alleen dat familie en vrienden verder weg zijn."

De Jong vermaakt zich op het veld erg goed en geeft aan dat zijn medespelers geweldig zijn. "Ik denk dat hij een erg goede speler is", doelt de Nederlander op Pjanic. "Hij is erg comfortabel aan de bal. Hij ziet het spel erg goed en zijn schot en pass zijn prima. Ik denk dat hij een hele goede speler is die ons team veel gaat brengen. Ik ben blij dat hij naar de club gekomen is."

En dan is er natuurlijk Messi. Over de Argentijn is De Jong duidelijk. "Wanneer je Messi in je team hebt, heb je de beste speler in je team. Je probeert hem in de beste positie te krijgen om het verschil te maken, ik denk dat we ons moeten aanpassen aan hem. Als hij de bal krijgt in een positie waar hij het verschil kan maken, doet hij dat. Altijd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws