Ten Hag: We werken er hard aan om het buiten de deur te houden

Ten Hag: "We werken er hard aan om het buiten de deur te houden"

26-10-2020 22:07
27

Ajax doet z'n best om corona buiten de club te houden, maar trainer Erik ten Hag beseft dat dat een onmogelijke opgave is. Het is telkens weer afwachten welke spelers hij tot z'n beschikking heeft.

"Het is zeker moeilijk, je wordt geconfronteerd met de maatregelen", zegt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. "Spelers haken op het laatste moment af, dan moet je omschakelen. Maar ik geloof wel in de maatregelen. Je kunt het virus niet uitsluiten, maar wel tot een minimum beperken."

De verantwoordelijk ligt voor een groot deel bij de spelers, zegt Ten Hag. "Het is geen garantie dat je het buiten de deur houdt, ook al is iedereen heel gedisciplineerd. Maar we werken er hard aan om het buiten de deur te houden."

Door de coronamaatregelen en het overvolle speelschema wordt er veel gevraagd van de spelers. "Het seizoen zit anders in elkaar dan gewend. Dan moet je als coach ook sturen qua belasting. Dat zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden en die van invloed zijn op het presteren."