Ten Hag fel: 'Wil je het over wedstrijd hebben of alleen negativiteit praten?'

Ten Hag fel: 'Wil je het over wedstrijd hebben of alleen negativiteit praten?'

26-10-2020 19:05 Laatste update: 19:12
92

Ajax moet het dinsdagavond tijdens het Champions League-treffen met Atalanta Bergamo doen zonder Klaas-Jan Huntelaar, maar Erik ten Hag heeft zijn strijdplan klaarliggen. De oefenmeester reageert fel op de vraag of er veel druk op de wedstrijd tegen Atalanta staat.

Ten Hag denkt erover na om met Daley Blind op het middenveld te beginnen tegen Atalanta. "Ja. Zij spelen iets anders, dus moeten we zoeken naar een andere oplossing", vertelt de trainer op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Blind op het middenveld? Zou best kunnen. Huntelaar? Is niet wedstrijdfit. Verder geen twijfelgevallen."

De Ajax-trainer looft Atalanta en geeft aan dat de Amsterdammers hun strijdplan klaar hebben liggen. "Het is een hele attractieve ploeg, complimenten aan de trainer. Drie, vier jaar aan gebouwd: zelfde selectie, veel aan toegevoegd ook succesvol op de transfermarkt. Waar het morgen om draait? Zoals altijd, initiatief pakken."

Ten Hag wil niets weten van het feit dat de wedstrijd tegen Atalanta de tweede nederlaag van deze Champions League-campagne op kan leveren. "Erop of eronder? Nee, het is de tweede wedstrijd pas. We gaan uit van een positief resultaat, daar hebben we alle vertrouwen in. Verschil van zes punten te overbruggen? We moeten nog voetballen hè. Wil je het over de wedstrijd hebben of alleen maar negativiteit praten? Kunnen we ons nog een nederlaag permitteren? Dat is toch zinloos? We gaan toch uit van winnen?", sluit hij af.