Zlatan van held naar schlemiel bij AC Milan, Tottenham pakt zege in slotfase

26-10-2020 23:28
11

Zlatan Ibrahimovic dacht de held van AC Milan te worden, maar AS Roma verpeste het feestje van de Zweedse spits. Een doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 3-3.

AC Milan - AS Roma 3-3
Milan, dat dit seizoen alle wedstrijden won, kwam al binnen twee minuten op voorsprong tegen Roma. Rafael Leao legde de bal perfect achter de Romeinse verdediging en Zlatan hoefde alleen maar binnen te tikken. Edin Dzeko maakte al snel gelijk na een keepersfout van reservedoelman Ciprian Tatarusanu.

In de tweede helft pakte Milan weer de leiding. Rick Karsdorp, die een basisplaats had, werd aan de linkerflank afgetroefd en Alexis Saelemakers schoot een paar tellen later hard de 2-1 binnen. Na een makkelijk gegeven strafschop kwam Roma toch weer langszij. De scheidsrechter had het op z'n heupen en legde de bal een paar minuten later ook op de stip voor Milan, waarna Zlatan z'n tweede binnenschoot.

Zlatan was hard op weg om matchwinner te worden, maar de Zweed zag er bij de 3-3 van Marash Kumbulla niet goed uit. Hij wilde de bal met een karatetrap wegwerken, maar bracht Kumballa daarmee in stelling. Hij schoot de gelijkmaker binnen.

Burnley - Tottenham 0-1
Tottenham Hotspur is maandag door het oog van de naald gekropen tegen Burnley. Pas laat in de wedstrijd stelden de Londenaren de zege veilig: 0-1. Het laaggeklasseerde Burnley was niet van plan om Tottenham de punten zomaar cadeau te geven en verweerde zich kranig.

Burnley was in de tweede helft zelfs dicht bij de openingstreffer, maar de inzet van James Tarkowski werd door Harry Kane van de lijn gehaald. Diezelfde Kane bereidde even later de winnende goal van Heung-Min Son voor. Kane kopte een corner door en Son werkte van dichtbij binnen: 0-1.

De goal van Son bleek genoeg voor de overwinning voor Tottenham. De ploeg van José Mourinho staat vijfde in de Premier League en speelt zondag thuis tegen Brighton & Hove Albion.