'Advocaat in zelfde schuitje als Stam: selectie Feyenoord dreigt om te vallen'

'Advocaat in zelfde schuitje als Stam: selectie Feyenoord dreigt om te vallen'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 07:31di 27-10-2020 om 07:31

Dick Advocaat loopt momenteel tegen dezelfde problemen aan bij Feyenoord als voorganger Jaap Stam. De selectie van de Kleine Generaal 'dreigt om te vallen', schrijft het Algemeen Dagblad.

Zo kreeg João Teixeira in zijn derde duel in een week tijd hamstringklachten. De Portugese spelmaker moest tegen RKC Waalwijk al na een halfuur worden vervangen. Hoewel de schade lijkt mee te vallen, is de kans klein dat hij donderdag in het Europa League-duel met Wolfsberger AC en zondag in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Emmen kan starten.

Ook Eric Botteghin en Leroy Fer kampen me hamstringklachten, terwijl Nicolai Jörgensen opnieuw een liesblessure heeft. Aan de botbreuk van Robert Bozeník kan Feyenoord niets doen, maar Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop moesten zondag ook al in de rust vervangen worden om het risico te vermijden dat ze een blessure op zouden lopen, weet het AD. Verder haalde Orkun Kökcü het laatste fluitsignaal in Waalwijk niet vanwege vermoeidheid.

'Iedereen kan het zien: Feyenoord staat op omvallen en de eerste week met een dubbel programma is nog maar net voorbij', ziet de krant het somber in. "In de voorbereiding trainden we met twee groepen. Eén met spelers die wedstrijden konden spelen en eentje met jongens die op de weg terug waren of waar we heel voorzichtig mee moesten zijn. De groep waar we conditioneel echt mee aan de slag gingen, was erg klein en ze moesten meteen alles spelen", legt Advocaat uit.

Het AD trekt de vergelijking met de ervaringen die Stam opdeed in De Kuip. Hij zette intern al vraagtekens bij de geringe fysieke belastbaarheid, het niveau van de befaamde jeugdopleiding en het feit dat kleinere clubs nooit eenvoudig werden verslagen. Ik maak niemand een verwijt en ook tegen Wolfsberger AC staat er een volledige ploeg op het veld. Maar het klopt dat een jongen als Teixeira in het verleden weinig minuten heeft gemaakt en nu wedstrijd na wedstrijd aan de bak moet. Zo is de situatie nou eenmaal", stelt Advocaat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws