Maatregelen kabinet duren zeker tot december of zelfs begin volgend jaar

Maatregelen kabinet duren zeker tot december of zelfs begin volgend jaar

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 19:24di 27-10-2020 om 19:24

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 19:26di 27-10-2020 om 19:26

De maatregelen van het kabinet om het coronavirus te bestrijden zullen voorlopig gehandhaafd worden, heeft vicepremier Hugo de Jonge dinsdagavond gezegd. Dat betekent dat supporters nog lang niet welkom zullen zijn in de stadions.

De Jonge laat weten dat de huidige maatregelen zeker nog tot december zullen duren of zelfs tot begin volgend jaar. Er wordt pas weer aan versoepelingen gedacht als het aantal besmettingen afneemt. 

Mochten de cijfers niet afnemen, maar oplopen, dan worden er zwaardere maatregelen getroffen. Premier Mark Rutte en De Jonge geven volgende week dinsdag weer een persconferentie, maar die zal in het geval van oplopoende cijfers naar voren worden gehaald. Een volledige lockdown wordt door Rutte niet uitgesloten.

Sinds begin oktober zijn er geen supporters meer welkom in de stadions. Het kabinet legde ook al het amateurvoetbal stil. Die maatregelen werden in eerste instantie genomen voor de duur van vier weken, maar het kabinet ziet geen andere optie dan die langer aan te houden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws