Ajax op rapport: Ten Hag krijgt gelijk na spitsenkeuze, studententien Tadic

27-10-2020 22:57 Laatste update: 23:28
216

Lang leek Ajax op bezoek bij Atalanta Bergamo op weg naar drie punten, maar twee doelpunten van Duván Zapata zorgden voor een gelijkspel in Italië. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een spectaculair Champions League-avondje in Bergamo.

Andre Onana – 6,5: hield Ajax meerdere keren goed op de been, maar kreeg wel twee doelpunten om zijn oren. Aan Onana lag dat echter niet, twee keer was de sluitpost kansloos op pogingen van Duván Zapata.

Noussair Mazraoui – 5,5: kwam regelmatig opstomen langs de rechterkant van het veld, maar werd door zijn gele kaart in de eerste helft flink gehinderd in zijn verdedigende acties. Zat al vroeg in de tweede helft tegen een rode kaart aan en werd naar de kant gehaald door trainer Erik ten Hag.

Perr Schuurs – 7: had het in de openingsfase lastig met de wendbare Zapata, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd Schuurs steeds zelfverzekerder. Schoof regelmatig in op de helft van Atalanta en dat resulteerde zelfs bijna in een doelpunt. Was wat ongelukkig bij de 1-2 van Zapata, maar stond verder vaak op de goede plek.

Daley Blind – 6: werd vaak op snelheid afgetroefd door de Atalanta-aanvallers. Bij de 2-2 van Zapata verloor Blind de aanvaller even uit het oog, waarna hij de opgelopen achterstand niet meer goed kon maken. Wist met zijn positionering echter ook meerdere Atalanta-aanvallen onschadelijk te maken.

Nicolás Tagliafico – 6,5: heeft aanvallend weleens meer gebracht, maar de Argentijnse strijder van Ajax hield zich verdedigend prima staande en daar draait het om in dit soort wedstrijden.

Davy Klaassen – 6,5: hield zich vooral bezig met de verdedigende taken op het middenveld en deed dat naar behoren. Maakte een aantal belangrijke onderscheppingen en was niet te beroerd om de nodige meters te maken.

David Neres – 6,5: aan de werklust lag het niet bij Neres, die de nodige meters maakte. Mist nog wel wat ritme na zijn knieblessure, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat de Braziliaan zijn oude niveau weer aan gaat tikken.

Ryan Gravenberch – 6,5: vocht voor elke meter en hield zich fysiek uitstekend staande tegen de Atalanta-middenvelders. Kwam meermaals als winnaar uit een fysieke strijd met zijn tegenstander.

Antony – 7: was een plaag voor de Atalanta-defensie en zorgde voor een van de hoogtepunten van de eerste helft door Hans Hateboer met een heerlijke actie door de benen te spelen. Was nog dichtbij de winnende treffer, maar Sportiello lag in de weg. Moest vlak voor tijd per brancard het veld verlaten na een harde charge van Ruslan Malinovskyi.

Lassina Traoré – 7: lijkt zijn plek in de Ajax-basis zo goed als binnen te hebben. De Atalanta-verdedigers hadden hun handen vol aan de fysiek sterke Traoré, die telkens aanspeelbaar was voor zijn medespelers. Speelde vol overgave en versierde een strafschop in duel met Robin Gosens. Bekroonde zijn goede optreden met een treffer.

Dusan Tadic – 5,5: benutte de strafschop na de overtreding op Traoré, maar was verder ongelukkig in zijn spel. Maakte qua passing vaak de verkeerde keuze, maar compenseerde dat enigszins met zijn werklust.

Invallers

Sean Klaiber – 5,5: kwam vroeg in de tweede helft binnen de lijnen voor Mazraoui en hield zich voornamelijk met zijn verdedigende taken bezig. Wist aanvallend het verschil niet te maken.

Quincy Promes – 5,5: verving Neres met nog ongeveer twintig minuten te spelen, maar wist zijn stempel niet meer op de wedstrijd te drukken.

Zakaria Labyad –: kwam na 93 minuten in het veld voor Antony en speelde te kort voor een beoordeling.