Frustraties bij Feyenoord: 'Weet hoe Dick is, maar snap zijn frustratie heel goed'

Frustraties bij Feyenoord: 'Weet hoe Dick is, maar snap zijn frustratie heel goed'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 08:11wo 28-10-2020 om 08:11

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 08:21wo 28-10-2020 om 08:21

Roy Makaay leeft mee met Nicolai Jörgensen. De Feyenoord-spits kampt opnieuw met een blessure, nadat hij de afgelopen seizoenen al 36 wedstrijden miste door fysieke klachten.

En dat terwijl Jörgensen net op de weg terug was en zijn waarde voor Feyenoord begon te bewijzen. "Daarom is dit zo zonde en moet het mentaal heel zwaar voor hem zijn", zegt Makaay, oud-spitsentrainer van Feyenoord, tegen De Telegraaf.

Voor trainer Dick Advocaat is het wegvallen van Jörgensen een nieuwe domper, na de blessure van Robert Bozenik. "Die heeft zijn eerste spits gewoon bijna nog niet kunnen gebruiken. En dan is zijn stand-in ook nog eens geblesseerd", zegt Makaay. Advocaat loopt er gefrustreerd bij in Rotterdam door zijn spitsenprobleem. "Ach, ik weet hoe Dick is, ik heb hem meegemaakt als bondscoach. Maar ik snap zijn frustratie heel goed. Dick dacht Nico weer te kunnen gebruiken en langzaam weer naar een basisplaats te brengen. En dan valt hij ook weer weg. Dick moet nu elke wedstrijd met een noodoplossing komen."

Voor Jörgensen ziet Makaay nog wel toekomst bij Feyenoord. "Die periodes van weinig doelpunten komen wat mij betreft voornamelijk door zijn blessures en fitheid. Dat is voor mij heel iets anders dan dat hij iedere week zou spelen en niet zou presteren. In dat geval zou een nieuwe omgeving misschien goed zijn. Maar ik vind dat dit in zijn geval niet op gaat. Nico heeft nog perspectief en is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord", aldus Makaay.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Jörgensen nog een toekomst bij Feyenoord?

Ja
31%
Nee
69%
(483 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws