Heldenstatus door Limburgse burenruzie: 'Kans is klein dat ik er weer drie maak'

Heldenstatus door Limburgse burenruzie: 'Kans is klein dat ik er weer drie maak'

28-10-2020 11:14
20

Roel Janssen was vijf jaar geleden de grote man bij Fortuna Sittard in de beladen streekderby tegen Roda JC. Woensdagavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar en Janssen is weer van de partij bij de ploeg uit Sittard.

De verdediger maakte een hattrick in het Parkstad Limburg Stadion van Roda en daarmee verwierf hij een heldenstatus in Sittard. "Ik woon zelf in Venlo, daar leeft het wat minder, maar hier waren er mensen die er tatoeages van genomen hebben en dat soort dingen", vertelt Janssen voor de camera van FOX Sports. "In Sittard is dat echt wel iets bijzonders."

De linkspoot staat niet bekend om zijn doelpunten en maakte juist in Kerkrade drie doelpunten. "Dat was wel uniek inderdaad", zegt een lachende Janssen. "Op het moment zelf weet je ook niet wat er door je heen gaat, alsof je tien seconden niet kan nadenken. Dat gevoel krijg je dan. Na de wedstrijd krijg je dan al die reacties van familie, vrienden en fans. Super mooi is dat."

Woensdagavond wordt om 21.00 uur afgetrapt voor de eerste Limburgse derby sinds die bewuste wedstrijd in 2015. "De kans is heel klein dat ik er weer drie maak", lacht de verdediger van Fortuna. "Als we maar winnen, dan maakt het me niet uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie