Ook Veltman zag recordzege Ajax: 'Zegt veel over Eredivisie en Premier League'

Ook Veltman zag recordzege Ajax: 'Zegt veel over Eredivisie en Premier League'

28-10-2020 11:30
92

Joël Veltman was verbaasd over de monsterzege die Ajax afgelopen weekend boekte op VVV-Venlo. De voormalig verdediger van de Amsterdammers denkt dat de uitslag veel zegt over het niveau in de Eredivisie.

Veltman staat op dit moment onder contract bij Brighton & Hove Albion en wordt op de clubsite gevraagd naar zijn gevoelens toen hij zag dat Ajax met 13-0 had gewonnen. "Ik heb nog steeds contact met Davy Klaassen en Daley Blind, mijn voormalig ploeggenoten bij de club. Als ex-Ajacied is het natuurlijk mooi om dat resultaat te zien."

Wedden

Meer odds

Toch vindt de verdediger het geen goede zaak dat de uitslag zo hoog is uitgevallen. "Dat zou hier nooit kunnen gebeuren", legt Veltman uit. "In de Premier League kun je nooit met 13-0 winnen, ook al speel je tegen negen spelers. Daar is deze competitie veel te goed voor. Ik denk dat het veel zegt over de Eredivisie en de Premier League en dat het niveau hier veel hoger is."

De stopper uit IJmuiden stond afgelopen weekend voor het eerst in de basis van The Seagulls. In het American Express Community Stadium werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen West Bromwich Albion.