Grote problemen voor PSV: Zahavi en Teze mogen Cyprus niet in

Grote problemen voor PSV: Zahavi en Teze mogen Cyprus niet in

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 17:06wo 28-10-2020 om 17:06

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 18:43wo 28-10-2020 om 18:43

Een flinke tegenvaller voor PSV in aanloop naar het Europa League-duel met Omonia Nicosia. Eran Zahavi en Jordan Teze mogen van de lokale autoriteiten Cyprus niet in, aangezien ze eerder deze maand besmet waren met het coronavirus.

Dat bevestigt PSV via officiële kanalen. Teze en Zahavi zijn dan wel negatief getest, maar mogen het eiland niet betreden. De coronatesten van Zahavi en Teze werden niet goedgekeurd. Cyprus hanteert een ander protocol dan Nederland en de UEFA, maar daarvan werd PSV pas gisteren op de hoogte gebracht. De PSV en de UEFA proberen de Cyprioten ervan te overtuigen dat de spelers ten onrechte zijn achtergebleven in Eindhoven.

De twee speelden afgelopen zondag alweer een wedstrijd voor PSV, tegen Vitesse. Door de afwezigheid van Teze en Zahavi tegen Omonia komt het totale aantal afwezigen bij PSV op dertien. Trainer Roger Schmidt heeft nog maar veertien spelers over, waaronder drie keepers. Vier spelers van Jong PSV reisden al mee naar Cyprus.

PSV mist negen A-selectieleden vanwege positieve coronatests: Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Nick Viergever, Maxime Delanghe, Cody Gakpo, Timo Baumgartl, Joël Piroe en Teze en Zahavi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws