'Cypriotische regering dreigde met quarantaine voor selectie en staf van PSV'

'Cypriotische regering dreigde met quarantaine voor selectie en staf van PSV'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 17:58wo 28-10-2020 om 17:58

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 18:36wo 28-10-2020 om 18:36

Als Jordan Teze en Eran Zahavi met PSV waren meegereisd naar Cyprus had het hele team een aantal dagen in quarantaine gemoeten op het eiland. Dat zegt PSV-trainer Roger Schmidt. De Eindhovenaren hebben daarom besloten om de twee spelers niet mee te laten reizen.

De twee spelers werden eerder deze maand positief getest op het coronavirus en daarom mogen zij Cyprus niet in. Daar speelt PSV donderdagavond een Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Teze en Zahavi moesten in Eindhoven achterblijven, omdat anders de gehele selectie in quarantaine had gemoeten op het eiland. Dat was voor PSV geen optie, zegt Schmidt op de persconferentie, opgetekend door het Eindhovens Dagblad.

Het ED schrijft dat PSV daarop heeft besloten om de twee spelers thuis te laten, aangezien een quarantaineperiode geen optie was. De vlucht van de Eindhovenaren zou woensdagochtend om 10.00 uur vertrekken en om 10.07 werden Zahavi en Teze naar verluidt uit het vliegtuig gehaald. De Cypriotische overheid heeft volgens Schmidt de UEFA op de hoogte gesteld van het feit dat de spelers niet mee mochten.

Op de persconferentie bleek ook dat PSV 'verbijsterd' is over de gang van zaken en dat de club probeert om samen met de UEFA een oplossing te vinden, zodat de twee spelers donderdag nog kunnen worden ingevlogen. De kans dat dat lukt is volgens de Duitse trainer van de Eindhovenaren gering.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws