Geen teambesprekingen voor Slot bij AZ: 'Dat had ik graag willen laten zien'

Geen teambesprekingen voor Slot bij AZ: 'Dat had ik graag willen laten zien'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 18:32wo 28-10-2020 om 18:32

Arne Slot heeft de laatste dagen geen tijd gehad om spelers middels tactische besprekingen te vertellen hoe ze gespeeld hebben. De trainer van AZ mag zijn pupillen vanwege de protocollen niet allemaal in één ruimte hebben.

De Alkmaarders spelen donderdagavond op eigen veld tegen HNK Rijeka in de Europa League, maar voorbereiden op de wedstrijd met behulp van beelden is er niet bij. "De jongens komen een kwartier voor aanvang binnen en na de training gaan ze zonder douchen naar huis", zegt Slot op de persconferentie, opgetekend door de officiële website van AZ.

"Ik hoorde Dani de Wit zojuist zeggen dat we de laatste twintig minuten van voorgaande duels achteruit liepen", gaat de AZ-trainer verder. "Ik had graag aan de hand van beelden laten zien dat dat helemaal niet aan de orde is. Dat is wel iets wat je hoort en leest en wat de spelers gaan geloven. Als trainer wil ik laten zien wat er daadwerkelijk gebeurt en niet wat er gesuggereerd wordt."

AZ en HNK Rijeka trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het AFAS Stadion. De Alkmaarders wonnen hun eerste groepswedstrijd bij Napoli, terwijl de tegenstanders uit Kroatië hun meerdere moesten erkennen in Real Sociedad (0-1).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws