Koopmans weet niet wat hij meemaakt: 'Ik vroeg me af: wat doet een spits?'

Koopmans weet niet wat hij meemaakt: 'Ik vroeg me af: wat doet een spits?'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 22:33wo 28-10-2020 om 22:33

Luuk Koopmans vermoedt dat hij in de bekerwedstrijd tegen Sparta iets heeft meegemaakt wat hem niet nogmaals zal overkomen. De 26-jarige doelman vervulde woensdagavond een heldenrol door diep in blessuretijd een corner binnen te koppen.

Na de gelijkmaker van Koopmans trok ADO via verlenging en strafschoppen aan het langste eind. Hij is er zich na afloop van bewust dat hij iets speciaals heeft gedaan. "Dat je een doelpunt maakt als keeper, gebeurt misschien maar een keer in je carrière", reageert de sluitpost tegenover FOX Sports.

"Hij zit er lekker in", reageert Koopmans als hij de goal terugziet. "Ik werd niet opgepakt. Ik vroeg me af: wat doet de spits altijd? Inlopen en erin knikken dus. Ik knikte hem goed. Ik doe dat eigenlijk wel vaker op de training."

"Toen we die corner kregen, liep ik al richting de middenlijn. De trainer zei dat ik mee mocht gaan. Toen dacht ik: ik doe even rustig aan, zodat niemand me oppakt. Ik zag dat het bij de tweede paal heel druk was, dus ik probeerde om richting de eerste paal voor de mensen te komen", aldus Koopmans. "Hij kwam precies goed op mijn hoofd. Het was een perfecte corner van Bilal (Ould-Chikh, red)."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws