PSV-protest heeft effect: Teze onderweg naar Cyprus, Zahavi blijft achter

PSV-protest heeft effect: Teze onderweg naar Cyprus, Zahavi blijft achter

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 11:50do 29-10-2020 om 11:50

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 12:14do 29-10-2020 om 12:14

Goed nieuws voor PSV: Jordan Teze is onderweg naar Cyprus. De verdediger kan donderdagavond tóch in actie komen tegen Omonia Nicosia. Eran Zahavi is achtergebleven in Eindhoven.

Teze heeft van de Cypriotische autoriteit groen licht gekregen om naar het eiland af te reizen, meldt PSV. De verdediger is onderweg naar Nicosia en is donderdagavond beschikbaar voor trainer Roger Schmidt. Zahavi heeft geen toestemming gekregen en traint in Eindhoven.

Teze en Zahavi zaten woensdagochtend al in het vliegtuig toen ze te horen kregen dat ze niet welkom zijn op Cyprus, omdat ze eerder deze maand positief testten op het coronavirus. Als PSV toch met de verdediger en aanvaller zou afreizen, moest de hele ploeg in quarantaine.

PSV-trainer Roger Schmidt leek geen beroep te kunnen doen op Teze en Zahavi, maar de Eindhovense club bewoog op de achtergrond hemel en aarde. Het resultaat: alleen Teze is in een door PSV gecharterd vliegtuig vanuit Eindhoven onderweg naar Cyprus.

PSV mist door het coronavirus Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe, Maxime Delanghe en dus Zahavi tegen Omonia. Het Europa League-duel in Nicosia begint donderdag om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws