Zelfs Italiaanse kranten lyrisch over 'voorbeeldige' Makkelie: 'Totale controle'

Zelfs Italiaanse kranten lyrisch over 'voorbeeldige' Makkelie: 'Totale controle'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 16:00do 29-10-2020 om 16:00

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 16:47do 29-10-2020 om 16:47

Danny Makkelie heeft punten gescoord op het internationale toneel. De scheidsrechter bleef foutloos tijdens de Champions League-clash tussen Juventus en FC Barcelona, geven zelfs de Italiaanse kranten toe.

Een makkelijke avond had Makkelie niet: de scheidsrechter keurde in samenwerking met zijn assistenten drie (!) goals van Alvaro Morata af. Ook gaf hij Juventus-verdediger Merih Demiral een rode kaart én kreeg Barcelona in de blessuretijd een penalty. 'Voorbeeldig', noemt La Gazzetta dello Sport het optreden van Makkelie in Turijn.

'Drie buitenspelgoals, een rode kaart en een strafschop: Makkelie kon aan de bak, want er stond veel op het spel tussen twee absolute topteams', vervolgt de roze sportkrant. 'Maar de Nederlandse arbiter maakte geen fout, evenals grensrechter Mario Diks. Die was bijzonder nauwkeurig bij de drie afgekeurde goals van Morata.'

'Ook over de zes kaarten valt niets te klagen, zelfs niet over de meest delicate. Juan Cuadrado ging neer in de zestien van Barça, maar werd - terecht - op de bon geslingerd vanwege een schwalbe. Van de rode kaart voor Demiral viel ook weinig te zeggen.'

Ondanks het feit dat de beelden uitwezen dat Makkelie, zijn grensrechter en video-arbiter Kevin Blom het bij het rechte eind hadden bij de afgekeurde goals van Morata, vond Lapo Elkann toch een stok om mee te slaan. De steenrijke zakenman is een telg van de Agnelli-familie, die het voor het zeggen heeft bij Juventus. 'Felicitaties aan de twaalf Barça-spelers', aldus Elkann, daarmee verwijzend naar de zogenaamde Barça-voorkeur van Makkelie.

De invloedrijke Italiaanse journalist Tancredi Palmeri, werkzaam voor beIN Sports en CNN, zag dat Makkelie 'totale controle' had. 'Scherp en spot on bij een paar moeilijke beslissingen', klinkt het. Corriere dello Sport en zelfs het Juventus-georiënteerde Tuttosport onderschrijven dat in hun edities.

Mauro Bergonzi, voormalig scheidsrechter in de Serie A, had nog wel één kritiekpunt. Hij vond dat Federico Bernardeschi zijn overtreding op Ansu Fati buiten het strafschopgebied inzette. Makkelie gaf desondanks een penalty, die werd verzilverd door Lionel Messi. "Het lijkt me redelijk duidelijk dat de charge van Bernardeschi buiten de zestien was."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws