PSV ontsnapt op Cyprus door goal in allerlaatse minuut van Malen

29-10-2020 22:47 Laatste update: 22:54
191

PSV is ontsnapt op Cyprus: de tweede groepswedstrijd tegen het Cypriotische Omonia Nicosia werd in de allerlaatse seconde gewonnen: 1-2. Donyell Malen bezorgde zijn ploeg in de dying seconds de overwinning.

De situatie op Cyprus is soap-waardig. Jordan Teze en Eran Zahavi mochten Cyprus niet in omdat zij eerder positief zijn getest op het coronavirus. De personele problemen van Roger Schmidt werden daardoor nog groter, de Duitser moest ook Nick Viergever missen en had zonder Teze slechts drie verdedigers in zijn selectie. Teze werd donderdagochtend alsnog ingevlogen, Zahavi moest achterblijven.

Met Philipp Max, Olivier Boscagli, Jorrit Hendrix en Teze in de verdediging begon PSV de uitwedstrijd op Cyprus, waar het na een kwartier de eerste kans kreeg. Noni Madueke speelde zichzelf knap vrij, deed alles goed, maar vergat de trekker over te halen.

Tot ieders verbazing kwam Omonia na een half uur op voorsprong. De Cyprioten kregen op eigen helft een vrije trap en die werd ineens genomen door Jordi Gómez. Hij verschalkte Yvon Mvogo vanaf een meter of 55. Toevoeging: de bal lag niet stil en dus had de goal eigenlijk niet goedgekeurd mogen worden.

Het antwoord van PSV liet echter niet lang op zich wachten. Vijf minuten voor rust maakte Donyell Malen gelijk na een aanval waar Mario Götze en Max bij betrokken waren. Malen rondde met de buitenkant af.

PSV kreeg in de tweede helft grote kansen om Omonia van zich af te schudden. De druk werd stevig opgevoerd, maar wonder boven wonder bleven de Cyprioten overeind. Malen, Max, Mohamed Ihattaren en weer Malen waren dicht bij de 2-1. Omonia leek een punt prima te vinden en gooide de boel op slot. Tot de laatste minuut was PSV gevaarlijk, onder meer via een grote kans van Ihattaren, maar doelman Fabiano leek zich te ontpoppen tot de held van de avond.

Maar zover kwam het niet. In de allerlaatste minuut werd Fabiano tóch verslagen. Invaller Adrian Fein stak perfect door op de doorlopende Malen. Hij schoot de 1-2 onder Fabian door.