Cruijff praat over mogelijk Barça-ontslag Koeman: 'Dán wordt hij niet vervangen'

Cruijff praat over mogelijk Barça-ontslag Koeman: 'Dán wordt hij niet vervangen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 14:15vr 30-10-2020 om 14:15

Als Victor Font de nieuwe president van FC Barcelona wordt, hoeft Ronald Koeman niet meteen te vrezen voor zijn baan. Dat verwacht Jordi Cruijff. Font heeft de uitdrukkelijke wens uitgesproken om Xavi hoofdtrainer van Barcelona te maken. Zelf zou hij Cruijff ook wel trainer van Barcelona willen worden.

Cruijff zegt in gesprek met Cadena SER dat Koeman niet ontslagen zal worden door Font, mits hij het goed doet. "Als Koeman het goed doet, zal hij niet vervangen worden als hoofdtrainer. Font heeft al gezegd dat er andere functies zijn voor mensen die denken dat ze belangrijk kunnen zijn voor vandaag en morgen."

Cruijff zou zelf ook graag trainer van Barcelona worden. "Nu ben ik werkzaam bij een andere club, maar het trainerschap bij Barça is voor niet veel mensen weggelegd. Ik heb het trainersvak altijd leuk gevonden."

De huidige trainer van Shenzhen FC zou in beeld zijn om een rol te vervullen in het managementteam van Font. Of hij ook daadwerkelijk aan de slag gaat in Camp Nou, weet hij nog niet. "Ze hebben al jaren een plan met Xavi. Maar ik weet niet wat er met mij zal gebeuren. We zullen zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws