'Los niños de Koeman': Spaanse lofzang over Nederlandse Barcelona-trainer

'Los niños de Koeman': Spaanse lofzang over Nederlandse Barcelona-trainer

30-10-2020 15:18
29

Pedri is één van de openbaringen bij FC Barcelona. De pas zeventienjarige middenvelder begon in de basis in het Champions League-duel met Juventus (2-0), maar volgens Marca mag dat al geen verrassing meer heten. De Spaanse sportkrant steekt de loftrompet over Ronald Koeman.

Volgens Marca bewijst de Nederlandse trainer andermaal dat 'leeftijd voor hem slechts een getal is'. De krant wijdt een heel artikel aan 'Los niños de Koeman', oftewel de kids van Koeman. Bij Barcelona schroomt hij niet om Pedri en Ansu Fati op te stellen, maar in het verleden stond Koeman al vaker aan de wieg van grote talenten.

Zo was Koeman belangrijk voor de ontwikkeling van Zlatan Ibrahimovic bij Ajax, waar hij tevens jeugdspelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder liet debuteren. In zijn periode bij Valencia was hij verantwoordelijk voor de doorbraak van jongelingen als Juan Mata en Éver Banega. En bij Oranje durfde de ex-bondscoach het aan om Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in te passen. Daar stopt het indrukwekkende lijstje van Marca niet. Virgil van Dijk en Sadio Mané verdienden als aankopen van Koeman een toptransfer van Southampton naar Liverpool, zo klinkt het. 

Het kansen bieden aan talenten durft Koeman dus ook bij Barça. Naast Pedri en Fati ziet Marca ook de transfer van Sergiño Dest als voorbeeld, terwijl de Nederlandse coach eveneens de carrière van Ousmane Dembélé uit het slop lijkt te trekken in Camp Nou.

Mundo Deportivo sluit zich volledig aan bij de lofzang van Marca. De Catalaanse sportkrant stelt dat Koeman al tijdens zijn eerste trainingen bij Barça 'werd verleid door de bijzondere Pedri', wiens talent bij de Nederlander in goede handen is. De Spaanse grootmacht heeft een zorgvuldig plan opgesteld om Pedri ook fysiek stappen te laten maken. 'Als iets Koeman typeert, is het wel zijn ondubbelzinnige inzet voor jeugd.'