'Hij bezwijkt onder de druk en het verwachtingspatroon bij Feyenoord'

'Hij bezwijkt onder de druk en het verwachtingspatroon bij Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 20:52vr 30-10-2020 om 20:52

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 21:01vr 30-10-2020 om 21:01

Bryan Linssen heeft 'Kuipvrees', oordeelt Wim Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. De vleugelaanvaller van Feyenoord is al weken niet in vorm en volgens Kieft plakt daar een reden aan.

Tegen Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC kreeg Linssen kans na kans, maar zijn vizier stond niet op scherp. 'Bij Bryan Linssen van Feyenoord zie je voor de zoveelste keer dat de stap van de subtop naar een grote club, die trouwens subtopvoetbal speelt, niet eenvoudig is. Bij Vitesse mocht hij gerust zeven of acht duels niet scoren, maar bij Feyenoord wordt dat niet geaccepteerd', aldus Kieft.

'Je ziet aan de manier waarop hij met de levensgrote kansen omspringt dat hij bezwijkt onder de druk en het verwachtingspatroon bij zo'n grote club als Feyenoord. Afgelopen wedstrijd had hij er twee of drie moeten maken, maar de twijfel is erin geslopen', vervolgt Kieft.

Kieft denkt dat de druk simpelweg te groot is voor Linssen, die de afgelopen seizoenen zoveel indruk maakte bij Vitesse. 'Komt hij in scoringspositie, dan gaat het in zijn hoofd van 'deze moet ik niet missen' of 'deze moet raak zijn'. Het mogen is moeten geworden. Linssen heeft daar problemen mee. Hij heeft Kuipvrees, terwijl het Legioen thuiszit.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het goed met Linssen?

Ja
46%
Nee
54%
(1264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws