Lampard prijst 'absolute droom' Ziyech: 'Ik houd van zijn zelfvertrouwen'

Lampard prijst 'absolute droom' Ziyech: 'Ik houd van zijn zelfvertrouwen'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 07:36za 31-10-2020 om 07:36

Chelsea-manager Frank Lampard was na zijn eerste gesprek met Hakim Ziyech meteen overtuigd. De clubicoon van de Premier League-topclub noemt het een 'absolute droom' om met de 27-jarige spelmaker samen te werken op Stamford Bridge.

Ziyech kwam voor veertig miljoen over van Ajax, maar beleefde een valse start bij Chelsea door een knieblessure. In het Champions League-duel met Krasnodar stond de middenvelder voor het eerst in de basis en maakte hij direct indruk. "Ik houd echt van zijn persoonlijkheid", zegt Lampard in aanloop naar het competitieduel met Burnley, geciteerd door Metro. "Ik sprak na zijn transfer met hem en ik was onder de indruk van zijn zelfvertrouwen. Hij heeft een zelfvertrouwen waar ik van houd."

"Wij hadden dat nodig", vervolgt Lampard. "Wij hebben spelers nodig met vertrouwen en persoonlijkheid die geloven dat ze bij Chelsea horen te zijn en iets willen bieden. Hij is een absolute droom om mee samen te werken." De Engelsman prijst ook het aanpassingsvermogen van Ziyech. "Hij was zo enthousiast om fit te worden en een relatie op te bouwen met de groep. Hij heeft zich in korte tijd hier thuis gemaakt."

Lampard verwacht dat Ziyech ook steeds meer zijn stempel zal drukken op het spel van Chelsea. De Marokkaanse international heeft volgens hem de persoonlijkheid om een bal op te eisen in drukke gebieden, waar andere spelers liever niet aangespeeld worden. "Hij heeft oog voor de pass, ik had het gevoel dat het ons daar vorig seizoen aan ontbrak tegen compacte tegenstanders."

"We zagen tegen Krasnodar wat van zijn kwaliteiten", aldus de manager van The Blues. "Het vermogen om de bal te krijgen, te draaien en die pass te geven voordat teams georganiseerd staan, maakt mij enthousiast om meer te zien van Hakim. Met Hakim hebben we iemand gehaald met onderscheidende kwaliteiten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws